Inschrijving (praktisch)

Inschrijven is nodig om in het wijkgezondheidscentrum op consultatie te komen.

 

Wanneer je je inschrijft, teken je een overeenkomst. Daarin verklaar je dat je ermee akkoord gaat om voor alle zorgen van huisarts, verpleegkundige of kinesitherapeut op consultatie te komen in Wijkgezondheidscentrum Caleido.

 

Wanneer je in Leuven verblijft en tijdens de openingsuren van het wijkgezondheidscentrum naar een andere huisarts, verpleegkundige of kinesitherapeut gaat, krijg je geen terugbetaling van het ziekenfonds of van het centrum.

Hoe kan ik inschrijven?

Je schrijft je in aan het onthaal van het wijkgezondheidscentrum, waar je alle informatie meekrijgt.

 

Wie kan zich inschrijven?

Iedereen uit de regio groot-Leuven (Leuven, Kessel-Lo, Heverlee, Wilsele of Wijgmaal) kan zich in het wijkgezondheidscentrum inschrijven. Je dient in regel te zijn bij een mutualiteit of een betalingsverbintenis te hebben van OCMW of Fedasil.

 

Wat als ik nog ingeschreven ben in een ander wijkgezondheidscentrum?

Voor je je kan inschrijven bij Wijkgezondheidscentrum Caleido, dien je bij je huidige centrum een overstapformulier te ondertekenen. Je kan dus niet ingeschreven zijn bij twee wijkgezondheidscentra.

 

Wat moet ik betalen? 

De inschrijving is gratis. Ingeschreven patiënten betalen niet voor consultaties en huisbezoeken van onze zorgverleners.

Je betaalt wel voor medicatie en verzorgingsmateriaal. Voor laboratoriumanalyses (van bloed, urine, stoelgang, …) ontvang je een rekening per post. Raadplegingen bij een specialist, tandarts, … buiten het wijkgezondheidscentrum dien je zelf te betalen.

 

Wat neem ik mee naar de inschrijving?

Je neemt je identiteitskaart mee. Voor het inschrijven van minderjarige kinderen neem je de KIDS-ID mee. Als zij hier niet over beschikken, breng je een klevertje van het ziekenfonds mee.