Aanbod

Bij wijkgezondheidscentrum Caleido kan je terecht voor

huisartsen

verpleegkundige

kinesitherapeute

maatschappelijk werkster

gezondheids-
promotie

Huisartsen

Onze huisartsen zijn het eerste aanspreekpunt en de vertrouwenspersoon van onze patiënten bij alle vragen of problemen rond gezondheid. De huisartsen werken nauw samen met de andere zorgverleners van het wijkgezondheidscentrum (de verpleegkundige, de kinesitherapeut en de maatschappelijk werker). Indien nodig, verwijzen ze patiënten door naar andere (gespecialiseerde) hulpverleners.

Michael<br />
Erkens

Michael
Erkens

Brecht<br />
Van Goethem

Brecht
Van Goethem

Verpleegkundige

Onze verpleegkundige staat in voor de verpleegkundigezorg aan patiënten: pré- en postoperatieve zorgen, toilet, inspuitingen, wondzorg, verbanden,…
Een groot aandeel van de verpleegkundige zorg in ons centrum bestaat uit thuiszorg.

Lif Theys

Lif Theys

Kinesitherapeute

De patiënt kan terecht bij onze kinesitherapeute op voorschrift van een arts van Caleido of van een specialist (bijvoorbeeld na een operatie). Na een specifiek onderzoek zal de kinesitherapeute samen met de patiënt de oorzaken en symptomen van het gezondheidsprobleem zo goed mogelijk behandelen. De behandeling bestaat onder meer uit manuele handelingen, actieve therapie en thuisoefeningen.

Lynn De Neef

Lynn De Neef

Maatschappelijk werkster

De maatschappelijk werkster geeft de patiënten de nodige begeleiding en informatie bij problemen op vlak van tewerkstelling, administratie, financiën, verblijfsstatuut, huisvesting, relaties enzoverder. De maatschappelijk werkster zal de patiënten de weg wijzen naar de juiste dienst of instantie die hen kan verder helpen.

Karolien Morelli

Karolien Morelli

Ziektepreventie en gezondheidspromotie

Voorkomen is beter dan genezen. We organiseren daarom regelmatig preventie- en gezondheidsacties en hebben aandacht voor gezondheidsthema’s zoals gezond eten, bewegen, tandverzorging en psychisch welzijn. Ons wijkgezondheidscentrum streeft daarmee naar een gezond Le(u)ven!

Vanaf medio 2017

Vanaf medio 2017