Inschrijven
Ben je een inwoner in Groot-Leuven? Zoek je een (nieuwe) huisarts? Dan ben je welkom in ons Wijkgezondheidscentrum nadat je je geregistreerd hebt.
Je schrijft je altijd in voor alle zorgverleners samen: dus zowel voor huisartsen, verpleegkundigen als kinesitherapeuten.
Ons centrum is open van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 19 uur.
Hoe gebeurt de inschrijving?
De inschrijving gebeurt altijd in 2 stappen:
STAP 1 - Aanmelding
· Bel ons op via 016/21 13 30 en boek een afspraakmoment.
OF
· meld je digitaal aan via dit inschrijvingsformulier (hou je identiteitskaart bij de hand). We verwerken je aanvraag en bellen je binnen de 3 werkdagen om een afspraak te maken.
STAP 2 – Inschrijving en ondertekening van het contract
Tijdens de afspraak leggen we uit hoe ons centrum werkt. We stellen ook een paar vragen voor onze administratie.
Als alles duidelijk is, ondertekenen we samen het contract om de inschrijving af te ronden.
Belangrijk: alle volwassenen en jongeren vanaf 18 jaar moeten zelf aanwezig zijn om het contract te ondertekenen.
Wat is een wijkgezondheidscentrum?
Online inschrijven
Inschrijven in het centrum
U kan zich inschrijven via het online formulier of u kan langskomen in ons centrum. In het centrum doorlopen we de inschrijving samen. Reken hiervoor een half uur. Om u vlot verder te helpen maakt u best een afspraak om in te schrijven. Bel hiervoor op het nummer 016/21.13.30
Inschrijvingsvoorwaarden
Wie kan inschrijven?
Iedereen die in Groot-Leuven woont!
Dit zijn alle inwoners van Leuven, Heverlee, Kessel-Lo, Wilsele en Wijgmaal.
Wat moet ik betalen?
De inschrijving is gratis.
Na inschrijving betaal je niets voor raadplegingen bij of huisbezoeken door onze zorgverleners van het wijkgezondheidscentrum
Ons wijkgezondheidscentrum werkt met een forfaitair betalingssysteem: je ziekenfonds betaalt ons maandelijks een vast bedrag per patiënt, ongeacht hoe vaak u consulteert.
Hoe werken we?
Als je je inschrijft, kies je ervoor om altijd naar ons wijkgezondheidscentrum te komen als je een huisarts, kinesitherapeut of verpleegkundige nodig hebt.
Ga je toch naar een andere huisarts, kinesitherapeut of verpleegkundige buiten ons wijkgezondheidscentrum? Dan krijg je deze kosten niet terugbetaald door je ziekenfonds of door het wijkgezondheidscentrum.
Heb je dringend een huisarts nodig als het wijkgezondheidscentrum gesloten is; na 19 uur, ’s nachts, in het weekend of op feestdagen? Maak dan een afspraak bij de dokter van wacht (1733). Je betaalt op de wachtpost enkel het remgeld.
Van welke diensten kan ik gebruikmaken?
Bij ons wijkgezondheidscentrum word je geholpen door een team van verschillende zorgverleners, allemaal onder één dak.
Maak hier kennis met het Caleido-teamJe kunt meedoen aan allerlei activiteiten die je gezondheid verbeteren, zoals over voeding, beweging, mentaal welzijn en goede mondzorg.
Wil je meer informatie over deze activiteiten? Schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief (onderaan deze pagina).
Waarvoor moet ik wel betalen?
Laboratoriumanalyses (zoals bloed-, urine- of stoelgangsstalen). Je krijgt hiervoor per post een rekening van het laboratorium.
Raadplegingen bij een specialist, tandarts of andere zorgverstrekker buiten het wijkgezondheidscentrum.
Raadplegingen bij huisarts, verpleegkundige of kinesitherapeut buiten het wijkgezondheidscentrum. Je betaalt het volledige ereloon en krijgt geen terugbetaling van de mutualiteit.
Raadpleging bij de wachtpost wanneer het wijkgezondheidscentrum gesloten is; tijdens weekends, feestdagen of na 18 uur. Je betaalt enkel het remgeld.
Kan ik ook mijn kind(eren) of een wilsonbekwaam persoon inschrijven?
De registraties zijn per persoon en niet per gezin. Bij een gezin van 4 personen registreren we 4 patiënten en heeft iedereen zijn eigen medisch dossier.
Kinderen jonger dan 14 jaar of personen die wilsonbekwaam zijn, kunnen niet zelf inschrijven. Een wettelijke vertegenwoordiger (ouder, voogd, bewindvoerder) moet dit voor hen doen.
Jongeren ouder dan 18 jaar en andere inwonende(n) op hetzelfde adres die zich willen inschrijven, dienen het online aanvraagformulier zelf in te vullen en te ondertekenen, alsook het contract.
Wat moet ik doen als ik mijn contract wil stopzetten?
Je moet je uitschrijven, bv omwille van een verhuis buiten de regio.
Kom zo snel mogelijk naar het Onthaal om je uitschrijvingsdocument te ondertekenen. We hebben jouw handtekening nodig om het contract te verbreken.
Vergeet dit zeker niet te doen voordat je consulteert bij een andere zorgverlener om onvoorziene kosten te vermijden.
Wij zorgen er dan voor dat je ziekenfonds op de hoogte wordt gebracht. Eenmaal uitgeschreven, kan je weer naar elke huisarts, kinesitherapeut en verpleegkundige buiten ons Wijkgezondheidscentrum Caleido. Je kan je dan ook weer richten tot je ziekenfonds voor terugbetaling van je consultaties.
Goed om weten: je uitschrijving gaat in op de 1ste dag van de maand volgend op de datum van uitschrijving; als je het document op 4 mei ondertekent dan kun je tot 31 mei consulteren bij ons centrum zonder extra kosten. Tijdens deze periode ben je nog steeds patiënt bij ons en dien je dus nog steeds naar de huisartsen, kinesitherapeuten en verpleegkundigen van Caleido te blijven komen. Ga je tijdens deze periode toch naar een zorgverlener buiten Caleido, dan zal noch het ziekenfonds, noch Caleido deze zorgen terugbetalen.
Je kunt je ook laten uitschrijven via het kantoor van je mutualiteit indien je reeds verhuisd bent.
Wat met een bezoek aan een specialist?
Het forfaitair systeem heeft alleen betrekking op de huisarts, de kinesitherapeut en de verpleegkundige.
Wanneer je een specialist raadpleegt, zal deze consultatie gedeeltelijk terugbetaald worden door het ziekenfonds.
We raden je wel aan om eerst een afspraak te maken bij de huisarts in het wijkgezondheidscentrum alvorens je een specialist raadpleegt. Zo is er een betere opvolging van je medisch dossier.